Echipa de specialiști a centrului nostru, compusa din:
Dr. JITARU BOGDAN - medic ortoped,


Dr. BUTIU CORINA - medic de recuperare

Dr. PEKURAR MARIANA - medic de recuperare

impreună cu fizio-kinetoterapeuti, maseuri medicali, logopezi și psihoterapeuti va oferă o paleta larga de servicii de recuperare!

 

O parte dintre beneficiile recuperarii medicale sunt:
- stimularea proceselor de vindecare, recuperarea mobilitatii articulatiilor, reducerea durerilor la mobilizare, imbunatatirea tonusului si fortei musculare,
- reducerea edemelor si a tumefierilor articulare,
- cresterea rezistentei.

Kinetoterapia postoperatorie este necesara pentru:
- a preveni instalarea sau permanentizarea deficitului functional,
- a reduce consecintele acestuia asupra calitatii vietii
- combaterea durerilor si a contracturilor musculare postoperatorii.

Recuperarea fortei musculare incepe dupa cateva saptamani de la operatie prin exercitii cu incarcare progresiva.

Kinetoterapia reprezinta principala procedura a tratamentului postoperatoriu, cu scopul de a recupera amplitudinea miscarilor articulare, de a recupera forta musculara si stabilitatea articulara.

Fizioterapia face parte din procedurile de Recuperare Medicala Postoperatorie.

Electroterapia utilizeaza diverse tipuri de curentii electrici in scop terapeutic si are ca efecte reducerea durerii si inflamatiei.

Stimularea electrica a muschilor din regiunea in care s-a efectuat interventia chirurgicala, in special cu ajutorul curentilor de joasa frecventa si a celor de medie frecventa sub forma interferentiala, poate grabi procesul de recuperare.

Laserterapia stimuleaza circulatia, reduce aderentele, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.

Terapia cu ultrasunete stimuleaza circulatia locala. Se recomanda pentru efectele de calmare a durerii, relaxare musculara, reducere a edemelor si stimulare a vindecarii.

Masajul terapeutic este foarte eficient in recuperarea postoperatorie, datorita efectelor antialgice, antiinflamatorii si trofice circulatorii. Masajul terapeutic se recomanda si pentru cresterea tonusului muscular si reducerea contracturilor musculare.

Kinetoterapia poate fi aplicată copiilor (sugarilor) pentru recuperarea deficitului motor apărut în urma unor afecțiuni neurologice sau ortopedice, dar și copiilor sănătoși, datorită efectelor benefice, care duc la o dezvoltare fizică armonioasă și la prevenirea problemelor posturale.

Kinetoterapia poate fi aplicată bebelușilor încă din primele săptămâni de viata și are ca scop atât întărirea organismului, cât și dezvoltarea psiho-neuro-motorie.

Afecțiunile des întâlnite sunt paraliziile cerebrale; tulburări de statică a coloanei (scolioze, cifoze, cifo-scolioze); torticollis congenital sau postural.

In vederea unei evaluări complete a sistemului osteo-articular și muscular si pentru un program de recuperare corect, specialiștii clinicii noastre - dr BUTIU CORINA, medic de recuperare medicala și dr. HENRY OSAKWE, medic ortoped pediatric, va stau la dispoziție.

Kinetoterapeutii noștri, Diana și Daiana vin în ajutorul micuților pacienți cu Terapia Vojta și Terapia CranioSacrală, iar beneficiile acestora sunt recuperarea deficitului motor.

Masajul terapeutic este foarte eficient in recuperarea postoperatorie, datorita efectelor antialgice, antiinflamatorii si trofice circulatorii. Masajul terapeutic se recomanda si pentru cresterea tonusului muscular si reducerea contracturilor musculare.

Benzile kinesiologice terapeutice sunt eficiente în cazul persoanelor care au:
- leziuni ale sistemului musculos - scheletal,
- accidentari datorate unor sporturi,
- afectiuni inflamatoare.

Banda kinesiologica este o banda elastica flexibila lipita pe zona afectata, oferind sustinere anumitor parti ale corpului (brate, picioare, spate).

Banda kinesiologica poate sa îți ofere o calmare a durerii si o sustinere musculara, pentru a te ajuta sa controlezi acele parti ale corpului afectate de anumite probleme musculare.

Este recomandata atât pentru adulți, cat si pentru copiii cu un tonus muscular scazut.

Reduce inflamatiile
Benzile kinesiologice ofera o ridicare pasiva a pielii tale, prin prisma proprietatilor lor elastice. Acest efect de vid sau de vacuum permite drenarea sistemelor limfatic si venos, iar țesutul afectat se vindeca mai repede.

Amelioreaza spasmele musculare
Unul dintre efectele benzilor kinesiologice este ca, prin stimularea circulatiei, se imbunatateste alimentarea cu oxigen si substante nutritive catre muschii afectati, ajutandu-te astfel sa previi sau sa calmezi spasmele musculare sau crampele.

Accelereaza recuperarea din urma contuziilor si vanatailor
Unul dintre cele mai importante efecte ale benzilor kinesiologice este indepartarea sangelui care se acumuleaza sub piele.

Se realizeaza pe zona tensionata, in scopul ameliorarii simptomelor aparute. Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala, fiind un foarte bun tratament pentru afectiunile motorii.

Cu ajutorul acestuia este stimulata circulatia sangelui; prezinta un efect efect antialgic, imbunatateste mobilitatea articulara si metabolismul.

Acest tip de masaj are multe beneficii in cazul unor afectiuni precum hernia de disc, discopatia si spondiloza cervicala, artroza sau tendinita.

Recomandata pacienţilor de toate vârstele cu diferite boli:

  • pareze cerebrale
  • scolioze ale coloanei vertebrale
  • displazii şi luxaţii ale articulaţiei şoldului

Terapia Vojta poate fi aplicată ca bază în fizioterapie la aproape orice tulburare de mişcare şi la o multitudine de afectiuni:

Tulburări centrale de coordonare la vârsta sugarului

Tulburări de mişcare ca urmare a leziunilor sistemului nervos central (Pareze cerebrale, apoplexie, scleroză multiplă ş.a.)

Paralizii periferice ale braţelor şi picioarelor (de exemplu pareze de plex brahial, spina bifida, leziuni medulare ş.a.)

Diferite boli musculare

Îmbolnăviri şi limitări funcţionale ale coloanei vertebrale, ca spre exemplu diformităţi ale coloanei vertebrale (Scolioze)

Leziuni ortopedice / traumatologice relevante ale umărului şi braţelor, şoldului şi picioarelor

Tratamentul dezvoltării defectuoase a şoldului (displazii / luxaţii de şold)

Probleme ale funcţiilor respiratorii, deglutiţiei şi masticaţiei

Aici, puteți beneficia de toate serviciile necesare, de la diagnosticare pana la recuperarea post-tratament.

Consultul ortopedic este necesar pentru prevenirea, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor oaselor, articulațiilor, ligamentelor, tendoanelor și mușchilor.

Un sistem de practică medicală care tratează o boală în special prin administrarea de doze mici de remediu care ar produce în cantități mai mari la persoanele sănătoase simptome similare cu cele ale bolii.

Ce tratează homeopatia?

Este utilizata pentru o mare varietate de probleme de sănătate, inclusiv pentru unele boli cronice:

Alergii

Migrene

Depresie

Sindromul oboselii cronice

Artrita reumatoida

Sindromul colonului iritabil

Sindromul premenstrual

Poate fi, de asemenea, utilizat pentru probleme minore, cum ar fi vânătăi, zgârieturi, dureri de dinți, dureri de cap, greață, tuse și răceli.

Terapia McKenzie urmăreşte identificarea cauzelor şi tratarea #durerilor #coloanei vertebrale.

Indicaţiile Terapiei McKenzie:
- Hernie de disc;
- Spondiloză;
- Disfuncţii articulare vertebrale;
- Discopatii lombare;
- Dureri ale zonei cervicale;
- Lumbago acut;
- Lombosacralgie;
- Modificări degenerative ale coloanei;
- Nevrite cronice.

Terapia poate fi efectuată strict sub supravegherea terapeuților noștri, care sunt specializati în terapia McKenzie. Programul terapeutic se realizează individual pentru fiecare pacient în parte.

Masajul de #drenaj #limfatic este un remediu usor cu efecte profunde. Drenarea limfei poate accelera volumul fluxului limfatic de 20 de ori, imbunatatind astfel semnificativ abilitatea sistemului de a elimina toxinele si materialele infectioase.

Specialiștii clinicii noastre, d-na dr BUTIU CORINA - medic de recuperare, d-na dr IANCU ALINA - medic neurolog, dl dr JITARU BOGDAN - medic chirurg ortoped, în urma unei atente evaluări, recomanda aceasta procedura medicala, care ajuta la:

- stimularea circulatiei venoase si limfatice
- mentinerea unei circulatii sanatoase
- prevenirea varicelor
- eliminarea edemelor post operatorii
- eliminarea edemelor post traumatice
- prevenirea tromboflebitei
- tratarea obezitatii
- detoxifierea totala a organismului
- este ideala pentru tratamentul limfedemelor cu diferite etiologii

Indicatii ale drenajului limfatic:
- afectiuni de origine circulatorie: insuficienta venoasa, insuficienta limfatica, varice – ulcer varicos, celulita, edem ciclic idiopatic, sindrom Meniere,
• prima faza a tratamentului in toate formele de edem de origine venoasa, cardiaca sau limfatica cu exceptia edemului congenital in care nu exista cai limfatice;
- edeme posttraumatice si postoperatorii din fracturi, entorse, hematoame, algodistrofie, limfedemul bratului postmastectomie;
- perioada pre/ postoperatorie in chirurgia estetica, plastica si reparatorie;
- nevralgii;
- sechele dupa accident vascular cerebral;
- tratamentul proceselor inflamatorii;
- afectiuni respiratorii: astm, bronsita, mucoviscidoza sau infectii (gripa, sinuzita);
- afectiuni reumatismale: cervicalgii, sindrom dureros lombar, periartrita scapulohumerala, coxartroza, gonartroza;
- afectiuni ale sistemului nervos (tulburari motorii cerebrale);
- stres, migrene, insomnie, tratamentul oboselii cronice.

Fizioterapia face parte din procedurile de Recuperare Medicala Postoperatorie.

Electroterapia utilizeaza diverse tipuri de curentii electrici in scop terapeutic si are ca efecte reducerea durerii si inflamatiei.

Stimularea electrica a muschilor din regiunea in care s-a efectuat interventia chirurgicala, in special cu ajutorul curentilor de joasa frecventa si a celor de medie frecventa sub forma interferentiala, poate grabi procesul de recuperare.

Laserterapia stimuleaza circulatia, reduce aderentele, creste metabolismul celular si grabeste vindecarea.

Terapia cu ultrasunete stimuleaza circulatia locala. Se recomanda pentru efectele de calmare a durerii, relaxare musculara, reducere a edemelor si stimulare a vindecarii.

Masajul terapeutic este foarte eficient in recuperarea postoperatorie, datorita efectelor antialgice, antiinflamatorii si trofice circulatorii. Masajul terapeutic se recomanda si pentru cresterea tonusului muscular si reducerea contracturilor musculare.

Centrul DAVIMA CLINIC oferă cadrul adecvat desfășurării şedinţelor de fizioterapie, kinetoterapie, masaj și multe alte terapii complementare pentru reabilitare în:

• afecţiuni reumatismale - artroze: coxartroze, gonartroze, spondiloză; osteoporoză, tendinite, periartrite, poliartrită reumatoidă, spondilită ankilopoetică ș.a..
• sechele posttraumatice ale aparatului locomotor - recuperare după imobilizări în aparat gipsat, fracturi, entorse şi luxaţii, ruptură musculară, algoneurodistrofii etc.
• kinetoterapie postoperatorie - ortopedie - traumatologie, neurochirurgie, chirurgie generală, obstetrică - ginecologie etc.
• patologia coloanei vertebrale - scolioze, cifoze, lordoze, hernie de disc, discopatii ș.a..
• afecţiuni respiratorii - bronşite, astm bronşic, pneumopatii virale şi microbiene, sinuzite, reeducarea tusei şi a respiraţiei etc.
• afecţiuni neurologice - pareze și paralizii centrale și periferice.
• afecţiuni cardio-vasculare - afecţiuni vasculare periferice: arterită, maladie varicoasă, afecţiuni ale cordului ș.a.
• kinetoterapia sugarului şi a copilului - tulburări în formarea, dezvoltarea şi creșterea copilului, luxaţia congenitală de șold, boli ereditare, insuficienţă motorie cerebrală etc.
• patologia sportivă - programe speciale dedicate recuperării rapide și complete a afecţiunilor posttraumatice şi degenerative (cronice) a sportivului, cu regăsirea nivelului optim de performanţă.

Benzile kinesiologice terapeutice sunt eficiente în cazul persoanelor care au:
- leziuni ale sistemului musculos - scheletal,
- accidentari datorate unor sporturi,
- afectiuni inflamatoare.

Banda kinesiologica este o banda elastica flexibila lipita pe zona afectata, oferind sustinere anumitor parti ale corpului (brate, picioare, spate).

Banda kinesiologica poate sa îți ofere o calmare a durerii si o sustinere musculara, pentru a te ajuta sa controlezi acele parti ale corpului afectate de anumite probleme musculare.

Este recomandata atât pentru adulți, cat si pentru copiii cu un tonus muscular scazut.

Reduce inflamatiile
Benzile kinesiologice ofera o ridicare pasiva a pielii tale, prin prisma proprietatilor lor elastice. Acest efect de vid sau de vacuum permite drenarea sistemelor limfatic si venos, iar țesutul afectat se vindeca mai repede.

Amelioreaza spasmele musculare
Unul dintre efectele benzilor kinesiologice este ca, prin stimularea circulatiei, se imbunatateste alimentarea cu oxigen si substante nutritive catre muschii afectati, ajutandu-te astfel sa previi sau sa calmezi spasmele musculare sau crampele.

Accelereaza recuperarea din urma contuziilor si vanatailor
Unul dintre cele mai importante efecte ale benzilor kinesiologice este indepartarea sangelui care se acumuleaza sub piele.

Se realizeaza pe zona tensionata, in scopul ameliorarii simptomelor aparute. Masajul terapeutic face parte din procedurile de recuperare medicala, fiind un foarte bun tratament pentru afectiunile motorii.

Cu ajutorul acestuia este stimulata circulatia sangelui; prezinta un efect efect antialgic, imbunatateste mobilitatea articulara si metabolismul.

Acest tip de masaj are multe beneficii in cazul unor afectiuni precum hernia de disc, discopatia si spondiloza cervicala, artroza sau tendinita.

Recomandata pacienţilor de toate vârstele cu diferite boli:

- pareze cerebrale
- scolioze ale coloanei vertebrale
- displazii şi luxaţii ale articulaţiei şoldului

Terapia Vojta poate fi aplicată ca bază în fizioterapie la aproape orice tulburare de mişcare şi la o multitudine de afectiuni:

Tulburări centrale de coordonare la vârsta sugarului

Tulburări de mişcare ca urmare a leziunilor sistemului nervos central (Pareze cerebrale, apoplexie, scleroză multiplă ş.a.)

Paralizii periferice ale braţelor şi picioarelor (de exemplu pareze de plex brahial, spina bifida, leziuni medulare ş.a.)

Diferite boli musculare

Îmbolnăviri şi limitări funcţionale ale coloanei vertebrale, ca spre exemplu diformităţi ale coloanei vertebrale (Scolioze)

Leziuni ortopedice / traumatologice relevante ale umărului şi braţelor, şoldului şi picioarelor

Tratamentul dezvoltării defectuoase a şoldului (displazii / luxaţii de şold)

Probleme ale funcţiilor respiratorii, deglutiţiei şi masticaţiei

Un sistem de practică medicală care tratează o boală în special prin administrarea de doze mici de remediu care ar produce în cantități mai mari la persoanele sănătoase simptome similare cu cele ale bolii.

Ce tratează homeopatia?

Este utilizata pentru o mare varietate de probleme de sănătate, inclusiv pentru unele boli cronice:

Alergii

Migrene

Depresie

Sindromul oboselii cronice

Artrita reumatoida

Sindromul colonului iritabil

Sindromul premenstrual

Poate fi, de asemenea, utilizat pentru probleme minore, cum ar fi vânătăi, zgârieturi, dureri de dinți, dureri de cap, greață, tuse și răceli.

Ortopedia este specialitatea medicală care se ocupă cu studiul şi tratamentul deformaţiilor osoase şi ale articulaţiilor corpului. Traumatologia este ramura medicală care studiază şi tratează traumatismele fizice. În mod curent, ortopedia şi traumatologia sunt grupate într-o singură specialitate care se ocupă cu studiul şi tratamentul afecţiunilor şi leziunilor traumatice sau de altă natură a aparatului locomotor.

Medicii specializaţi în ortopedie-traumatologie previn, diagnostichează şi tratează problemele sistemului musculo-scheletal (ale oaselor, muşchilor şi articulaţiilor, ligamentelor, tendoanelor). Ortopezii sunt specializaţi în patologia cronică ortopedică, patologia acută traumatică şi patologia specifică sportivilor de performanţă şi a celor care practică sport.