TERAPIA DE RECUPERARE DUPA ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL

În neurologie, pe primul loc în ceea ce privește frecvența se afla accidentele vasculare cerebrale (AVC), de unde și importanța prevenirii lor.

D-na dr. IANCU ALINA, medic neurolog cu competente în #acupunctura vine în sprijinul dumneavoastră.

După producerea unui accident vascular cerebral, medicul, terapeuții și pacientul au ca obiective comune recuperarea deficitului neurologic și prevenirea recidivei evenimentului cerebro-vascular.

Altfel spus, tratamentul accidentului vascular cerebral cuprinde 3 etape:
– tratamentul în faza acută,
– terapia de recuperare medicală (fizioterapie, kinetoterapie, masaj de recuperare, acupunctura, logopedie),
– prevenția secundară a unor viitoare accidente vasculare cerebrale și a progresiei bolii.

Terapia de recuperare medicală ar trebui începută încă din primele zile după accidentul vascular cerebral: membrele paralizate ar trebui supuse unor mișcări pasive de amplitudine completă de mai multe ori pe zi pentru a evita instalarea contracturilor mai ales la nivelul umărului, cotului, șoldului și gleznei.

În domeniul recuperării post-AVC studiile efectuate sugerează că o #fizioterapie de intensitate crescută duce la obținerea unor valori mai bune la evaluarea capacității de mers și a dexterității.

Terapia de recuperare dupa accidentul vascular cerebral presupune și învățarea unor noi strategii pentru a depăși deficite neurologice.

Specialiștii clinicii noastre, d-na IANCU ALINA – medic #neurolog cu competente în acupunctura și d-na BUTIU CORINA – medic de recuperare medicala cu competente în homeopatie, împreună cu echipa compusa din fizio-kinetoterapeuti, maseuri medicali, logopezi și psihoterapeuti vin în ajutorul dumneavoastră!

Pentru programari și informații:
Tel: 0770.891.600
E-mail: office@davimaclinic.ro

Arad, str Dâmboviței, nr 41 – Cartier Bujac

Leave a commentCopyright © 2020 Toate drepturile rezervate | Politică de confidențialitate